blog_article_fast-moving-goods

Как креативното съдържание в социалните медии може да помогне за развитието на сектора – Бързооборотни стоки

Задача: Да изследваме в каква степен креативното съдържание и рекламата в социалните медии могат да стимулират развитието на този сектор, да запознаят потребителите с дадения продукт и да го представят по най-успешния и резултатен начин с помощта на креативността.

Идея: За целите на това проучване и за анализиране на влиянието, което оказват онлайн рекламите върху бизнеса, ние си позволихме да ви представим Vitamin Well – бранд, който попада именно в този сектор. Идеята ни е да представим едни от най-успешните ни кампании за бранда, които сме правили във Facebook и по този начин да представим положителното влияние и нуждата от креативност и реклама в дигиталния свят, които съдействат за развитието на сектора.

И тъй като секторът на бързооборотните стоки е един от най-важните, защото обхваща всички малки покупки, които ние потребителите правим ежедневно и импулсивно, той заема много голям мащаб от пазара и няма как да бъде пренебрегнат, а точно обратното – трябва да бъде стимулиран.

Работа: За целта на успешната онлайн комуникация с потребителите, ние създадохме креативно и разнообразно съдържание от дизайнерски визии, гифове, видеа, игри с награди, които успешно позиционираха продукта и привлякоха фенове на страницата на нашия клиент. Изпипахме внимателно и най-малките детайли, свързани с продукта и таргета, така че съдържанието да бъде привлекателно и съответстващо на бранда.

За целите на нашите кампании наблегнахме върху няколко неща:

Първо: при представяне на продукта, наблегнахме върху отличителните му характеристики – витаминозна напитка, здравословна и пълна с витамини, но в същото време и невероятна за утоляване на жаждата. Това беше изключително важно, за да запознаем потребителите с продукта и да го представим успешно като алтернатива на газираните напитки.

Второ: разработихме комуникационни кампании във Facebook Ads – създадохме вирусно съдържание, което да ангажира потребителите на нашия клиент.

Трето: подбрахме правилния таргет – спортисти; потребители, водещи здравословен и активен начин на живот; пътуващи; работещи. Създавахме съдържание, което да е разнообразно и насочено към всички в таргет групата.

Използването на социалните медии помага на сектора на бързооборотните стоки да познава по-добре своите потребители, да отговаря на нуждите и вкусовете им, да се запитва до тях и да получава обратна връзка, помагаща за целите на бизнеса. Vitamin Well е клиент, който попада в този сектор, а ние му помогнахме да се популяризира в дигиталното пространство и да се наложи на пазара. Подготвяхме креативно и забавно съдържание, насочено към точната аудитория и в точните моменти. Чрез креативното съдържание в рекламите, ние комуникирахме нови продукти, игри с награди, съдържание свързано с бранда и предимствата на продукта.

Секторът на бързооборотните стоки е изключително динамичен, а неговите теденции са непрекъснато променящи се. Дигиталният маркетинг е този, който може да предложи гъвкавост при промяна на посланията към клиента. Креативното съдържание в социалните медии помага да достигнем много по-лесно нашата аудитория, да получим обратна връзка много по-бързо и да реагираме на промените в потребителските вкусове и предпочитания по най-ефективния начин.

Резултати:

Организирахме игри, които ангажираха потребителите и постигнахме добри резултати – при малък бюджет!

Screenshot-2018-3-29 Vitamin Well Bulgaria

Screenshot-2018-3-29 Vitamin Well Bulgaria

Screenshot-2018-3-29 Vitamin Well Bulgaria

Създадохме дизайнерски визии и видеа, които забавляваха нашия таргет!

july_morning

iordanovden

vw-ski

КОМЕНТАРИ