blog_article_NWH-bloggers_Casestudy

Как да създадем успешна блогърска кампания?

В края на 2017 започнахме работа с клиента ни New Wave Holidays – нов български туроператор с единствената платформа за резервация на хотел и полет в реално време. В началото на съвместната ни дейност предизвикателството беше да позиционираме добре бранда и да повишим информираността, тъй като беше сравнително нов на вече изобилстващия от туроператори български пазар. След като се справихме успешно с тази задача, дойде време и за one-to-one комуникация с инфлуенсъри в сферата.

Задача: Да популяризираме услугите на бранда сред българските туристи.

Идея: За да можем да достигнем до повече потенциални потребители извън собствените канали за комуникация на бранда, решихме да реализираме блогърска кампания – да създадем личен контакт и възможност за сътрудничество с всеки един инфлуенсър, като добавим стойност към работата им и ги накараме да се усмихнат.

Потенциална аудитория: 104K

Изпълнение: Първо трябваше да подберем 20 блогъра с достатъчно голяма аудитория и съответстващи на идеята – т.нар. travel блогъри. За целта много полезна се оказа АСТОМ – „Асоциация на собствениците на туристически онлайн медии“ в България.

Следващата стъпка беше да решим как да привлечем вниманието на блогърите, за да можем да ги докоснем лично, да им разкажем за бранда и мисията му и в най-добрия случай те да разкажат за New Wave Holidays с публикации в техните канали. Хрумна ни, че всеки обича да получава подаръци, затова след множество отхвърлени идеи накрая се спряхме на страхотни скреч карти със световната карта. Идеята определено е подходяща за травъл блогъри – посещаваш дестинация, отбелязваш в картата си къде си бил, после виждаш къде остава да се озовеш.

cof

Преценихме, че картата не е достатъчна сама по себе си, затова подготвихме и картичка с промо-код с отстъпка за услугите на New Wave Holidays, която блогърите можеше да споделят и в каналите си във Фейсбук и Инстаграм, за да се възползват и техните фенове от възможността за отстъпка. Дизайнът на картата с промо-код беше така създаден, че да може да се сканира като бар-код и да активира чат-бот. Чатботът е безспорна иновация по нашите ширини и чарът му се крие в това, че всеки отделен потребител получава индивидуално съобщение, което създава усещане за значимост и лично отношение.

newwaveholidays.bg_2412685 (1)

Всичко това беше красиво опаковано и ръчно надписано от екипа ни от дизайнери.

edf

В допълнение всеки от блогърите получи мило, персонализирано писмо, съобразено със съдържанието на собствения му блог, в което му благодарим, че работи за популяризирането на страната ни като привлекателна туристическа дестинация, обясняваме накратко услугите на бранда и създаваме връзка за бъдещи работни отношения.

cof

Двадесет пратки потеглиха към своите получатели из страната, като единият подарък стигна чак до Австрия.

Резултати: Целта ни да достигнем до по-голяма аудитория беше постигната. Всички блогъри получиха подаръците си с благодарност, като:

9 от тях действително споделиха снимки на подаръка + промо-код за отстъпка в собствените си страници. Това ни донесе достъп до аудитория от почти 59К потенциални потребители.

– сдобихме се с други 4-ма потенциални партньори, които проявиха интерес към бъдещи съвместни проекти.

Доволни от постигнатите резултати се захващаме с нови, творчески проекти, за които също ще ви разкажем в най-скоро време. За още креативни решения и успешни практики не спирайте да ни следите. 😉

Алекс вярва в магическата сила на думите да трансформират действителността. За себе си казва, че е мечтател и визионер, но е наясно, че светът се променя, когато поемеш отговорност, запретнеш ръкави и свършиш работата. Завършила е PR, но бързо разбира, че всъщност е копирайтър. Обича да знае всякакви неща на всевъзможни теми, да рови в нечии мисли, или в книги, или из звездите.

КОМЕНТАРИ