SF_KIK_Blog_Article_Coverр

Инфлуенсърска кампания за KiK през март

Съмняваме се, че още не знаете нищо за бранда KiK. Ако по някакъв начин еуфорията около немския гигант ви е подминала, може да научите повече за него тук, а в следващите редове ще разкажем зa инфлуенс маркетинга, инфлуенсърите и една специална за нас инфлуенсърска кампания.

Първо действие: където свършва маркетологът, започва инфлуенсърът

KiK е eдин от клиентите ни, чийто основен инструмент в силната му маркетингова стратегия е инфлуенс маркетинга. След година съвместна дейност, смело можем да твърдим, че той работи отлично и за българския пазар. В началото на февруари 2021 се изправихме пред предизвикателството да надградим и обогатим тази инфлуенсърска маркетингова стратегия по нов и креативен начин. Част от задачата ни включваше популяризирането на разнообразната продуктова гама на KiK и достигането до нови аудитории в социалната медия Instagram. Събрахме екипа, движещ пловдивската фрийки машина Social Freaks, и стартирахме двигателя на креативността.

Второ действие: клик-клак, КиК-клак и заработи двигателят

Въпреки че носи мъжко име, март е популярен като женски месец. И нека си го кажем искрено – това се дължи както на Международния ден на жената, така и на променливия му метеорологичен характер. Вдъхновени от този инсайт, измислихме инфлуенсърска кампания, която да бъде изцяло ориентирана към най-милото – майките и техните деца. В основата стоеше желанието да направим изцяло персонализиран подарък, който да бъде избран от великолепния KiK асортимент. Така всяка една майка щеше освен да усети личното отношение, да се убеди и в качеството на продуктите.

Трето действие: фрийкове във вихъра си

Клиентът ни прегърна идеята с ентусиазъм, а ние въодушевени се впуснахме в подбора на специалните мами-инфлуенсърки и междувременно планувахме как да опаковаме нашите подаръци, така че те да достигнат благополучно до своята дестинация и да очароват освен със съдържание, и с външен вид.

За подаръчната кутия и съпътстващите я опаковъчни елементи се спряхме на типични за KiK цветове – червено, бяло и сребристо сиво. Първоначалният мокъп на идеята ни изглеждаше така:

gift box_ mockup_2 инфлуенсърска кампания

KIK_Gift Box_Inside_Mockup

Реалното изпълнение на опаковката и всичко останало стана така:

case

След внимателен подбор на мами-инфлуенсърки в Instagram се спряхме на 20 такива, от които 15 се включиха в кампанията ни и получиха персонализиран KiK gift box. Всяка кутия криеше в себе си чудни специално селектирани подаръци в различни размери, цветове, форми, шарки. Между всички тях скрихме писмо с лични обръщение към всяка една дама. Каквото и както и да го правим е успешно, когато носи усмивка.

4-1 3 2 1
 Тук е моментът да отбележим, че решихме да не ангажираме нашите прекрасни избранички със създаване на PR съдържание за бранда. Не желаехме те да се чувстват длъжни, а изцяло да се насладят на жеста. Резултатът… Е, той надхвърли дори и най-смелите ни очаквания.
Петнадесет KiK gif box-а, избрани и опаковани с много старание и любов, отпътуваха на 29-и март, понеделник, към своите получатели, които се намираха в различни точки на България. Във вторник на обяд inbox-ът на KiK беше залят с въпроси, къде могат да се открият продуктите им, има ли магазин в този или онзи град и куп други запитвания. Повече от половината инфлуенсърки създадоха различни типове съдържание – от ънбоксинг сторита до няколко минутен IGTV клип. Старанията ни бяха увенчани с изключителен успех.

Четвърто (финално) действие: ефектът „УАУ“

С малък бюджет успяхме да достигнем до различни аудитории. Донесохме искрени усмивки от щастие както на мамите-инфлуенсъри, така и на техните деца. Създадохме стабилна връзка, с потенциал за бъдещи колаборации с тях. И нека поговорим малко с цифри, а не с факти.

  • 73% от инфлуенсърите създадоха PR съдържание за бранда KiK в Instagram.
  • Форматите варираха между стори, IGTV и постове с общ брой 49.
  • Чрез инфлуенсърите успяхме да достигнем до аудитория от над 96К потребители.
  • Импресиите на съдържанието достигна близо 100К , като само 1 от всичките 49 публикации беше подсилена.

Резултатите, които генерирахме, впечатлиха клиента ни и надхвърлиха очакванията му. А ние сме изключително доволни, че и до днес получаваме благодарствени съобщения (и по някое друго стори) от мамите-инфлуенстъри.

За още фешън съдържание може да последвате Facebooк и Instagram профилите на KiK, a за всичко останало свързано с криейтив … е, знаете си, блогът на Social Freaks. 🙂

Галя завършва висше образование в сферата на Маркетинга и рекламата, a дигиталният маркетинг се превръща в неразделна част от живота й. Тя е млада, енергична, отговорна и отворена за нови знания. Описва себе си като човек, който се справя с трудностите, обича предизвикателствата и се стреми да постигне всичко, което е поставила за свой фокус.

КОМЕНТАРИ