TED-EX-1007-428

TEDx – Вдъхновение от друго ниво

Една от неделите през април няма да бъде като никоя друга. В Пловдив – града на седемте тепета, млади и успешни лектори ще представят истинската си същност и емоциите си, споделяйки истории, способни да променят идеята ви за живота.Те не просто ни въздействат, а наистина ни карат да се заинтересоваме, мотивираме и вдъхновим.  Удоволствие за нас е и сме изключително развълнувани да бъдем партньори на най-мотивиращото събитие, насърчаващо развитието на Пловдив.

Какво е TEDx?

TEDx е независимо организирано TED събитие, под мотото „Идеи, заслужаващи разпространение“. Събитието е основано през февруари 1984 г. като конференция, която се провежда ежегодно от 1990 г. насам. TED събитията показват широк кръг от теми, като изследвания и практика от науката и културата, често чрез разказване на истории. На говорителите са дадени максимум 18 минути, за да представят своите идеи по най-иновативния и привличащ вниманието начин.

Кога и къде ще избухне вдъхновението TEDx ?

TEDx  се провежда за първи път в Пловдив на 23 април в Драматичен Театър.  Събитието е подходящо за англоговорящи, като са осигурени устройства за симултанен превод.

Кои са невероятните мотивиращи TEDx говорители?

Ще има повече от 15 лектори с различни интереси и професии. В списъка може да откриете имена като:

1. Теодора Георгиева – Теодора е сертифицирана на 3 континента за редица различни модели за управление на хора. Тя е единственият мастер тренер в България по Situational Leadership Experience на Кен Бланчард. Освен това е интерпретатор на типове хора по модела на Майер Брикс (MBTI).

17759906_1728814520744092_4719844038324858365_n
2. Димитър Петров – аниматор на анимационни филмчета. Той е автор на първия анимационен сериал, вдъхновен от българския фолклор – „Златната ябълка”. Той ще сподели мечтаната си идея – да създаде анимация с най-интересното от българските традиции и да даде поле за изява на млади художници.

dimityr
3. Максим Бехар – ПР & Маркетинг – основател и управител на M3 Communications Group, Inc – лидер в областта на обществените комуникации и връзки с медиите в България. Той е Президент на ICCO – Световната ПР организация. На сцената на TEDxPlovdiv Максим Бехар ще говори за „Цената на живота в хаусът на социалните медии”.

maksim
4. Карина Карагаева – Тя е сертифициран корпоративен тренер, Business development мениджър и … музикант. Тя е работила с корпоративни гиганти като Apple Inc., IBM и Xerox. Пее и свири на пиано от дете. Карина изследва начина, по който мозъка функционира по време на творчески процес и ще ни разкрие защо е важно да използваме именно тази му способност, за да създаваме бизнеса на бъдещето, наслаждавайки се на процеса, както се наслаждаваме на любимата си песен.

karina
5. Преслав Михайлов – Софтуерен Инженер, който участва в разработката на електрониката на едни от най-разпространените автомобили в Европа. Той е запален геймър, който обича всякакви компютърни игри, а напоследък и доста бордови игри. Той е и преподавател, който обяснява писането на софтуер със зайчета и костенурки. Преслав ще разкаже защо обвиняването на другите спира нашия растеж.

preslav
6. Стефан Чеканов – е съосновател и управител на Brosix, чат приложение за бизнес употреба, чиято основна цел е да осигури защитена вътрешнофирмена комуникация. Той ще ни разкаже за трудния път за развиване, усъвършенстване и запазване на своето място успешно на пазара повече от 10 години в конкуренцията на гиганти като Skype и Slack.

stefan

Информация за всички невероятни говорители можете да откриете тук.

 

Защо да прекарате уикенда си, посещавайки TEDx?

TEDx е невероятно събитие с най-истинските и вдъхновяващи истории, споделени от хора за хора. Това е мястото, на което можете „изключите” бързия ритъм и да се гмурнете в приказки за най-мотивиращите преживявания, които някога сте чували. Със сигурност ще се потопите в невероятна среда, ще подобрите соцалния си живот и ще се изпълните с енергия за нови предизвикателства. TEDx не е събитие, в което нещо се продава.  TEDx е събитието, което е организирано 19,995 пъти и предстоят още 1,665 до края на годината. То може да стимулира всичките ви сетива и да ви даде изцяло нов погед за вашето бъдеще. Една неделя може да промени възприятието ви за всичко, което ви заобикаля.

Бъдете там! Бъдете вдъхновени!

Пепа завършва бакалавърска степен като инженер, но малко след това рязко сменя посоката и записва магистратура: "Реклама, Иновативен маркетинг и Бранд мениджмънт". Позитивността е една от най-отличителните ѝ характеристики. Има още два двигателя, които поддържат усмивката и креативността ѝ – пеене и професионален грим. Най-много се зарежда, когато се среща с любими хора на по чаша вино и хубава музика.

КОМЕНТАРИ