blog_article_trendidol

#ТрендИдол – звездният миг на последователите

Социалните мрежи ни докосват до звездите, най-новите модни тенденции, предизвикателни фотосесии и най-различни житейски истории. Желанието на младите да завладеят всички дигитални канали, подуими и обективи се материализира в модерната кампания  #TrendИдол, създадена по идея и брийф на маркетинг отдела на нашия клиент – Galleria Stara Zagora, зад които стои стилист, с усет към модата и заразителен ентусиазъм.

Инсайтът беше мечтата на последователите да се докоснат до славата, да се почустват известни и „избрани“ и желанието им да получат специално внимание, а механиката на кампанията – записване за участие на сайта, след което победителите получават фотосесия, представящи ги като истински звезди, облечени според последните модни тенденции  и вълна  от похвали от  нашите последователи.

Първо стартирахме с целева страница на сайта, съдържаща формуляр за записване и промотиране на кампанията в социалните мрежи на бранда. Естествено, стотици старозагорци се включиха в предизвикателството.

 тренд

 

Първоначално в кастинга можеха да участват само девойки до 29 години, но поради големия инетерес, на който се радваше кампанията, решихме да включим и господата в надпреварата. Към днешна дата двама късметлии в началото на всеки месец имат удоволствието да станат #Trendидол-и на Galleria. Победителите се обявяват във Фейсбук и в  Инстаграм, където разкриваме и малко информация за тях. Спечелилите се радват на вниманието, а последователите им с интерес чакат всеки месец, за да видят новите звезди на Galleria Stara Zagora.

гсзтрендидолCapture

След обявяването на победителите, следва най-интересната част – заснемането на самата фотосесия. Известни брандове осигуряват зашеметяващи тоалети, а екип от гримьори, фризьори и невероятната стилистка на Galleria Stara Zagora, преобразяват #Trendидол-ите спрямо най-впечатляващите и модерни модни тенденции.

Някои от фотосесиите са спортни, за да покажем на жените, че могат да изглеждат красиви, дори ходейки на фитнес.

final gsz 1Capture

Други фотосесии са романтични и женствени, подчертавайки нежността на дамите.

1+2=3

Представихме и фотосесии за работещите дами, подчертавайки тяхната независимост и елегантност.

final gsz 4Capture

Изненадахме последователите ни и със спортно-елегантна визия, акцентирайки на смели модни решения.

1+2=3

Когато кадрите са готови, публикуваме албум, в който тагваме наемателите и разказваме любопитни факти за самите победители. Голяма част от победителите са двойки в живота и последователите им с радост се радват на техните истории. Други се запознават по време на снимките и заедно се впускат в снимачните приключения.

trend idol 5

final gsz 5Capture

В Инстаграм последователите също следят с нестихващ интерес всеки месец кои са новите победители.

Capture

#Trendидол е една от любимите ни кампании, защото съчетава новите модни тенденции, лични истории, млади ентусиазирани хора и е не изисква огромен бюджет, но пък супер успешна. Затова решихме да я осъществим и в Galleria Burgas, където също срещна огромен интерес.

В заключение – за година и 5 месеца от началото на кампанията, сме зарадвали десетки млади хора, предложили сме позиционираме за много брандове, наематели на търговските центрове и сме заинтригували хиляди последователи. А следващият #Trendидол може да си ти?

Нямаме търпение за нови предизвикателства и кампании, които да ви споделим. Следете ни в Instagram, където ще ви вдъхновим, ще ви изненадаме и положително ще ви впечатлим. 😉

Алекс вярва в магическата сила на думите да трансформират действителността. За себе си казва, че е мечтател и визионер, но е наясно, че светът се променя, когато поемеш отговорност, запретнеш ръкави и свършиш работата. Завършила е PR, но бързо разбира, че всъщност е копирайтър. Обича да знае всякакви неща на всевъзможни теми, да рови в нечии мисли, или в книги, или из звездите.

КОМЕНТАРИ