GB_VIP-Discount-card_SF_Cover

VIP Discount Card – Едно лято не стига Case Study

VIP Discount Card е карта предназначена за българските и чуждестранните туристи, посещаващи гр. Бургас през лятото. Тя предоставя отстъпки на нови колекции в повече от 80 магазина, намаление за посещение на етнографски, исторически и археологически музеи, отстъпка за посещение на интерактивен музей „Акве Калиде“ с прожекция на 3D кино, намаление за пътуване с корабче до остров Света Анастасия и безплатен транспорт от всички близки курорти до мол Galleria Бургас.

Задача: Да популяризираме картата пред българските туристи, летуващи по южното черноморие през 2017г. само чрез онлайн комуникация.

Идея: За да може VIP Discount Card да достигне до повече потребители и да покажем отличителните ѝ характеристики, направихме цялостна онлайн комуникация чрез кампании в Google Adwords, Facebook Ads, E-mail маркетинг и създаване на целева страница. VIP Discount Card предостави преживявания, с които „Едно лято не стига“.

Работа:

Целева страница – Беше разработена целева страница, в която поместихме всички предимства на картата. Подробно бяха описани:
– магазините, в които тя дава отстъпка от цената на нови колекции;
– музеите, за които важи с кратка информация за тях;
– снимки и история на интерактивния музей „Алве Калиде“ и остров Света Анастасия;
– график на транспорта от всички курорти в близост до мол Galleria Бургас;

В целевата страница беше обособена форма за записване, в която потребителите предварително заявяват своята карта и могат да я получат от бюро „Информация“ при посещение на Galleria Бургас.

Видео – За представянето на картата по по-интерактивен начин, бяха заснети 3 кратки видеа. Те включваха различни таргет групи и имаха различни цели:

   Видео 1 – Показваше млади хора, които прекарват свободното си време в Galleria, заявяват карта чрез онлайн платформата и взимат картата от бюро „Информация“. Видеото целеше да покаже колко е лесно да заявиш своята карта:

ВИДЕО 1

Резултати: 29 024 post engagement, 1257 link clicks, 168 057 reach

  Видео 2 – Показа момичета, които проявяват интерес към пазаруването и се радват на множеството покупки извършени с картата. Видеото цели да покаже големия брой магазини, в които картата важи.

ВИДЕО 2

Резултати: 22 161 post engagement, 3 929 link clicks, 225 271 reach

Видео 3 – Приятели, които посещават музеите и остров Света Анастасия. Видеото цели да покаже споделените весели моменти с приятели и местата, които може да посети всеки притежател на VIP картата.

ВИДЕО 3

Резултати: 21 313 post engagement, 3 244 link clicks, 102 208 reach

Видеата бяха заснети с цел публикуване в страницата във Facebook.

Facebook – Комуникацията във Facebook продължи 3 месеца. Бяха посочени две цели – постигане на голяма познаваемост и генериране на записани потребители в целевата страница. Бяха използвани дизайнерски визии, игри, статични изображния, видеа, канвас изображения – специално за мобилни устройства, слайдшоу видеа, буумеранг гифове, гифове, 360-градусови снимки.

Vip-summer-post-12 VIP-Discount-summer-july VIP.Disc-post--july

Tourist-summer-post-4

Резултати от Facebook Рекламна Кампания:
Юни – 206 046 reach, 2236 post engagement, 2468 link clicks;
Юли – 471 526 reach, 2155 post engagement, 5 584 link clicks;
Август – 492 841 reach, 31 935 post engagement, 7 792 link clicks;

Newsletters – По време на кампанията бяха изпратени два бюлетина.

Първият напомни на всички притежатели на VIP Discount card от предходни години, че отново могат да вземат своята карта и да се възползват от нея през лятото на 2017г.

Резултати: 41,8% Open rate

Вторият бюлетин напомни на всички, които вече бяха заявили картата си, че важи до края на септември и множеството предимства, която тя носи за едно незабравимо лято.

Резултати: 34,9% Open rate

NEWSLETTER-VIP DISC CARD

Google Adwords – Паралелно на кампанията във Facebook, бяха тествани банери с три различни визии в различни размери. Избрахме най-ефективните от тях за тримесечна кампания, целяща отвеждане на потребители на целевата страница, за да заявяват своята карта.

google 3 versionsgoogle final version

Резултати Google Adwords:

Display – 101 000 импресии, 575 website clicks
Remarketing – 329 000 импресии i 2352 website clicks.
Освен online комуникацията в началото на кампанията поместихме и корица в списанието GoGuide:
GO-GUIDE---VIP-summer-card
С VIP Discount Card повече от 1000 потребители се възползваха от намаления на нови колекции в над 80 магазина, по-евтин достъп до музеи и забележителности и безплатно пътуване до Galleria от всички курорти в близост до гр. Бургас.
За хубавите преживявания, едно лято не стига. 🙂

Пепа завършва бакалавърска степен като инженер, но малко след това рязко сменя посоката и записва магистратура: "Реклама, Иновативен маркетинг и Бранд мениджмънт". Позитивността е една от най-отличителните ѝ характеристики. Има още два двигателя, които поддържат усмивката и креативността ѝ – пеене и професионален грим. Най-много се зарежда, когато се среща с любими хора на по чаша вино и хубава музика.

КОМЕНТАРИ